Bröd med bös

Här kommer receptet på Nettans farligt goda bröd med bös!
Lätt att laga, behöver inte ens jäsning, och dessutom lätt att äta opp till sista smulan.
 


1 liter fil
2 tsk bikarbonat
2 dl sirap
1 tsk salt
Blanda ovanstående först

Rör sedan i:
8 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl russin
2 dl hackad mandel

Pensla två avlånga formar och bred ut smeten i dem.
Grädda i ugn på 200 grader i 60 minuter.
Sänk därefter värmen till 175 grader och grädda 30 minuter till med folie över formarna (förhindrar att de blir för mörka).
 


Voila!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0